ECONOMIA EN COLORS: Cobra massa Leo Messi?


ECONOMIA EN COLORS: Cobra massa Leo Messi?

Per Xavier Sala i Martín
La majoria de la gent pot pensar que els esportistes d'elit cobren massa. Però, en canvi, no figuren mai a la llista Forbes dels més rics. A partir de l'exemple de Leo Messi intentem respondre per què. Més enllà de consideracions ètiques, quin tipus de producte generen els esportistes? I com ho han de fer per cobrar-lo? A partir de l'exemple fàcil dels gols de Messi expliquem conceptes complexos com els béns "no-rivals" i "no-exclusius". Però més enllà del que en diuen els economistes, què en pensen Sergi Pàmies, Santi Balmes, Ignatius Farray i Santi Segurola?
Xavier Sala i Martín
Economista català llicenciat per Ia Universitat Autònoma de Barcelona, catedràtic de la Columbia University a New York des del 1996 i professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra. Conegut pels seus articles i aparicions en diversos mitjans de comunicació. Gràcies a una beca va completar un doctorat a la Universitat de Harvard.
Els seus treballs es basen en l'estudi del creixement econòmic, l'economia del desenvolupament, l'economia monetària i el capital humà.
També és el fundador de la Fundació Umbele, una ONG dedicada a la promoció de l'educació a Àfrica.


Comentarios

Entradas populares